Kavat Vård på Seniorval.se

Kavat Vård finns nu med på en ny sajt som vill göra det enklare för dig att hitta boende service och omsorg för äldre. Här nedan kan du läsa lite mer om Seniorval.se och dess verksamhet:

Logotyp för Seniorval.se

Seniorval.se är en nystartad sajt som på ett enkelt och pedagogiskt sätt hjälper äldre och närstående att hitta och utvärdera olika alternativ kring boende, service och omsorg. Från och med juni hittar du Kavat Vårds verksamheter utförligt beskrivna på Seniorval.se.

Initiativtagare till webbsidan är Fanny Sipos och Pernilla Kristoffersson. Idén fick de när de sökte information för anhörigas räkning och blev frustrerade att det inte fanns någon samlad information.

Inom alla andra områden finns det bra sök- och informationstjänster på Internet. Det spelar ingen roll om vi har frågor kring barnuppfostran, ska köpa en resa, välja en utbildning eller köpa ett nytt kylskåp. Men kring boende, service och omsorg för seniorer fanns ingenting. Det tyckte vi var anmärkningsvärt eftersom det är något som de flesta seniorer någon gång funderar på, säger Fanny Sipos.

Den utveckling vi ser inom kommunal äldreomsorg med ökad valfrihet av hemtjänstleverantör och äldreboende ger också större behov av information än tidigare. Vi hoppas att Seniorval.se ska underlätta dessa val, säger Pernilla Kristoffersson.

På Seniorval.se kan besökare söka efter leverantörer av hemtjänst och hushållsnära tjänster samt olika typer av boende (senior- trygghets- och äldreboende) för seniorer i hela Sverige.

Vi kartlägger kontinuerligt verksamheter och redan idag finns flera tusen boenden och tjänsteleverantörer listade i söktjänsten. Vi tar gärna emot tips om verksamheter saknas i söktjänsten, säger Pernilla Kristoffersson.

Nu jobbar vi för att fler och fler av dessa ska lägga in mer information om sin verksamhet så att besökarna ska kunna hitta de alternativ som matchar deras önskemål. Vi är mycket glada att Kavat Vård har valt att göra just detta för sina verksamheter och ser fram emot vårt samarbete.

Att välja boende, service och omsorg som senior handlar inte bara om att söka efter vilka alternativ som finns. Lika viktigt är att förstå området, få tips och inspiration kring hur man kan gå tillväga i olika situationer och hur man utvärderar alternativ. Därför erbjuder Seniorval.se även informationssidor, reportage och tips och guider. Exempelvis finns där tips inför mötet med biståndshandläggare, information om dina möjligheter att välja äldreboende, beskrivning av hur du kan bedöma kvalitet på olika verksamheter och reportage i text och film som lyfter fram goda exempel.

Dessutom försöker vi skapa Sveriges första diskussionsforum där seniorer och anhöriga kan utbyta erfarenheter. Att ta del av andras erfarenheter är något som många sätter stort värde på när de ska göra ett val. De som har erfarenhet av Kavat Vårds verksamheter kan till exempel gå in på respektive boendes sida på Seniorval.se och dela med sig av dessa, säger Pernilla Kristoffersson.

Ambitionen med Seniorval.se är i grund och botten att hjälpa äldre och deras anhörig att hitta boende, service och omsorg som de trivs med.

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>