Kavat vård | Elinsborg
Den bästa vården och omsorgen är den du väljer själv.
vård, omsorg, äldreboende, gruppboende
21538
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-21538,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-1.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.3,vc_responsive

Elinsborg

Vård- och omsorgsboende med demensinriktning samt korttidsboendet Linnean

Elinsborg

 

Välkommen!

 

Kavat Vård har driver sedan 2009 verksamheten vid Elinsborgs vård- och omsorgsboende.
På Elinsborg finns ett vård- och omsorgsboende med demensinriktning och ett korttidsboende, Linnean.

 

Elinsborgs vård- och omsorgsboende med demensinriktning.
Här finns 37 lägenheter på mellan 37- 44 m2, alla med egen dusch, toalett och kök. På varje våning finns även en gemensam balkong i anslutning till den gemensamma matsalen.

 

Elinsborgs korttidsboende – Linnean.
På korttidsboendet finns 10 platser. Till Linnean är det möjligt att komma direkt från en sjukhusvistelse. Här är lägenheten fullt möblerad och här finns TV, sängkläder och handdukar. Det som behöver tas med är kläder och hygienartiklar.

 

Vård och omsorg
På Elinsborg är det alltid är den boende behov som kommer i första hand. Här finns inte någon färdig programförklaring som måste följas, utan vi utformar och anpassar vården individuellt utifrån var och ens önskemål och behov. Vi finns till för de som bor hos oss och inte tvärtom. Alla som bor här har rätt att behålla sin värdighet och sitt självbestämmande. Vi visar respekt för den enskildes egna val och behov av integritet. Vård, omsorg och service utformas med hög tillgänglighet och erbjuder trygghet, inflytande, kontinuitet samt ett aktivt och meningsfullt liv.

 

Närståendes delaktighet
Vi har inga särskilda besökstider utan närstående och besökare är alltid välkomna.

 

Trygghet
Verksamheten är bemannad dygnet runt. Trygghetslarm gör att de boende kan påkalla personalens hjälp mellan de planerade insatserna och besöken.

 

Personal och kompetens
På Elinsborg finns omvårdnadspersonal på plats hela dygnet. Alla som arbetar i den direkta omvårdnaden har vårdutbildning, utöver det ställer vi krav på att de som arbetar hos oss är serviceinriktade och anstränger sig för att du som bor hos oss ska vara nöjd med din service och omvårdnad. Varje våning har sin egen personal. Det är verksamhetschefen som med hjälp av sin lokala ledning på plats, leder och samordnar insatserna. Tillgång till sjuksköterska finns dygnet runt och läkare besöker verksamheten varje vecka samt vid akuta behov. Vi har tillgång till sjukgymnast och arbetsterapeut vid behov.

 

Kontaktmannaskap
Varje boende har en namngiven kontaktman. Kontaktmannen är den som står den äldre närmast och för ut personens önskemål till de övriga i arbetslaget. Kontaktmannen håller regelbunden kontakt med dina närstående.

 

Genomförandeplanen – en ömsesidig överenskommelse
I samband med inflyttning skapar vi tillsammans med dig en genomförandeplan där vi kommer överens om vad, när och hur vården och omsorgen ska utformas. Vi gör en detaljerad dag- och veckoplanering som beskriver vilka insatser som ska utföras. Det innebär att det finns en tydlig arbetsbeskrivning att följa för våra medarbetare som gör att du och dina närstående kan vara trygga och förvissade om att insatserna ges på samma sätt, med samma kvalitet oavsett vem som är i tjänst.

 

Aktiviteter
På Elinsborg finns det något att se fram emot varje dag, som gör det meningsfullt att stiga upp och göra sig iordning. Vi har dagliga aktiviteter på våningarna, men även en aktivitetsledare anställd som ordnar gemensamma aktiviteter varje vecka. Vi firar högtider och andra traditioner. Den som vill får alltid möjlighet att komma ut i friska luften varje dag. Kontaktmannen planerar även in egen tid med varje person för individuella aktiviteter.

 

Måltider
På Elinsborg börjar vi dagen med en härlig frukost och under dagen serveras sedan lunch och middag samt mellanmål och ett lättare kvällsmål. Måltiden är dagens höjdpunkt och serveras i den gemensamma våningsmatsalen. Självklart kan den som önskar avnjuta måltiden i avskild miljö inne i den egna bostaden.

 

Tilläggstjänster
Som privat leverantör har vi möjlighet att utöver vårt offentliga uppdrag erbjuda tilläggstjänster. Det kan vara ledsagning och sällskap till släktbesök, teater, utflykter eller tjänster som hjälp att köpa julklappar eller andra ärenden. Offert lämnas av verksamhetschef.

 

Avgifter
Omvårdnadsavgiften och avgift för maten betalar du själv direkt till stadsdelen/kommunen.
Hyresavgiften betalar du till Kavat Vård.

 

Tillstånd
Verksamheten är upphandlad av Stockholm stad. Spånga/Tensta stadsdelsförvaltning har tillsynsansvar över verksamheten.

 

Hitta hit
Verksamheten ligger inrymt i Tensta serviceshus, Elinsborgsbacken 9, bara några minuters promenad från närmaste T-bana, Tensta.
Adressen är Elinsborgsbacken 7-9, 163 64 Spånga.

 

Kontaktuppgifter

Telefon: 08 – 508 035 70

 

Verksamhetschef: Siv Hammarström
telefon (dagtid vardagar): 08 – 580 047 09
e-post: siv.hammarstrom@kavatvard.se

 

Bemanning och administration: Arezou Farahi
telefon (dagtid vardagar): 08 – 580 047 98
e-post: arezou.farahi@kavatvard.se

 

Sjuksköterska
telefon (dagtid måndag – söndag 7.00-17.00): 08 – 580 047 51

 

Telefon till de olika avdelningarna

Våning 1 Linneans korttidsboende: 08 – 508 035 56
Våning 2: 08 – 508 035 57
Våning 3: 08 – 508 035 58
Våning 4: 08 – 508 035 61

 

Den som valt att flytta till Elinsborg har gjort ett eget val och vår strävan är att vi ska ha den boendes förtroende.