Bejtona

– ett arabiskt profilboende

Bejtona - logotyp

Klicka här för att se film från Bejtona!

Titta runt! Ta en tur genom några av rummen och utrymmena på Bejtona. (Filmen öppnas i ett separat fönster)

 

 

 

 

 

 

 

 

Bejtona – ett arabiskt profilboende för dig som efterfrågar ett tryggt vård- och omsorgsboende. På Bejtona nöjer vi oss inte med att tala arabiska utan vi skapar också en miljö som ger en arabisk atmosfär. Namnet Bejtona betyder Vårt Hus på arabiska.

Med hjälp av möbler, mattor, dofter, tavlor och saker inreder vi de gemensamma utrymmena så att vi skapar en arabisk atmosfär. Vi har de klassiska sällskapspelen, arabiska TV-kanaler och lyssnar på arabisk musik. Den egna bostaden inreder du själv efter tycke och smak.

Familjen är viktig. När familjen inte längre räcker till är Bejtona ett tryggt alternativ. Vi ”tar inte över” utan låter dina närstående även i fortsättningen ta ansvar, känna sig välkomna och vara delaktiga i omvårdnaden i den utsträckning de önskar och orkar.

Vård, omsorg och service utformas med hög tillgänglighet. Vi erbjuder trygghet, inflytande, kontinuitet samt ett aktivt och meningsfullt liv. Och vi tar naturligtvis hänsyn till att många vill få sin vård av någon av samma kön.

Vi serverar hemlagad arabiskinspirerad mat varje dag som vi planerar och tillreder tillsammans i våningsköket. Eftersom många bott länge i Sverige serverar vi även svenska maträtter om de boende efterfrågar det. Varje dag har vi en fast tid då vi över en kopp te och ett dignande fruktfat diskuterar nyheter. Vi ordnar föreläsningar och underhållning på det egna språket flera gånger i veckan. Många av kvinnorna kanske vill vara med i köket och laga den arabiska maten. Tillsammans rör vi i grytorna och provsmakar maten.

Självklart erbjuder vi vanliga aktiviteter som de äldre kan delta i efter ork och förmåga. Det kan vara att promenera i närområdet, sjunga, gymnastik, frågesport, poesiafton etc. På Bejtona får den som vill möjlighet att komma ut i friska luften varje dag. Vi uppmärksammar alla arabiska (och även svenska) högtider och traditioner.

Bejtona är centralt beläget i Tensta centrum med närhet till affärer, restauranger, t-bana och bussar.Lägenheterna är på 30–40 m2 med egen dusch, toalett med handdusch och ett mindre kök. Stora, härliga balkonger och en underbar gård inbjuder till daglig utevistelse.

Kontaktuppgifter – Bejtona

Elinsborgsbacken 5
163 64 Spånga

Telefon: 08 – 58 00 47 50

Shahram Roshanghias
Verksamhetschef
telefon (dagtid vardagar): 08 – 580 047 10
e-post: shahram@kavatvard.se

Justine Andersson
Administration
telefon (dagtid vardagar): 08 – 580 047 11
e-post: justine.andersson@kavatvard.se

Sjuksköterska
telefon (dagtid måndag – söndag): 08 – 580 047 68

Bottenvåningen, Femman:08 – 580 047 80
Våning 1 Bejtona: 08 – 580 047 85
Våning 2 Persikan: 08 – 580 047 90
Våning 3 Persikan: 08 – 580 047 60
Våning 4 Persikan: 08 – 580 047 64