Björksätra

– ett modernt boende långt ifrån den gamla tidens sjukhem

Björksätra logotyp

Klicka här för att se film från Björksätra!Titta runt! Ta en tur genom några av rummen och utrymmena på Björksätra. (Filmen öppnas i ett separat fönster)

Björksätra är ett modernt boende långt ifrån den gamla tidens sjukhem. Lägenheterna är rymliga, ljusa och moderna med hög standard och parkettgolv i alla rum. Inglasade balkonger och stora rymliga sällskapsrum. Medarbetarna är förutom att de är vårdutbildade även serviceinriktade och skolade i vänligt bemötande och arbetar efter devisen ”vi finns till för er som bor här”.

Ditt val

Du som väljer att flytta till Björksätra har gjort ett eget val och vi kommer ständigt sträva efter att förtjäna ditt förtroende.
 Alla som bor på Björksätra har inte samma behov och önskemål. Därför gör vi det möjligt för dig att behålla så mycket som möjligt av din tidigare livsstil. Morgonpigg eller kvällspigg – det är dina vanor och behov som styr.
 När du väljer att bo på Björksätra väljer du ett kundanpassat boende med lyhördhet för din livshistoria, din vardag, dina drömmar, intressen och önskemål.
 Är du intresserad av t.ex. idrott, konst, mat, litteratur, yoga, religion, politik eller musik så fångar vi upp det.
 Självklart kan du även behålla ditt älskade husdjur, fortsätta ta mot besök och gäster, ta ett glas vin, välja om, när, hur och med vem du vill umgås.

Tillsammans med dig fyller vi i en intressekarta för att fånga upp dina intressen.
 Du och din kontaktman går igenom veckans aktiviteter och veckoplanerar tillsammans. Om du önskar har du möjlighet att komma ut i friska luften varje dag.
 Vi uppmärksammar högtider, födelsedagar och traditioner med olika aktiviteter och
 arrangemang.

Bostaden

Du bor i en egen lägenhet som du själv möblerar efter tycke och smak. Du väljer själv i vilken utsträckning du vill ha besök och delta i våningens gemensamma aktiviteter.

Närstående

Närstående är alltid välkomna och skall känna fullt förtroende för verksamheten. Era kunskaper är viktiga för att vi ska få förståelse för den boendes tidigare levnadsvanor, intressen och behov. Regelbundna närstående-träffar anordnas.

Måltider

Att äta ska vara en glädjestund och något som vi alla ser fram emot. Här serverar vi smaskiga desserter varje dag. Vi erbjuder gemensamma måltider i våningmatsalen men den som önskar kan självklart avnjuta måltiderna i avskild miljö inne i den egna bostaden. Vi börjar dagen med att duka upp en härlig frukostbuffé och självklart kan
 du välja mellan två olika rätter både till lunch och middag. För dig som vill finns alltid möjlighet att ta ett glas vin eller öl till maten. På fredagar serverar vi en drink före maten. På helgerna äter vi en trerätters meny. Förrätten planerar och tillagar vi tillsammans som en helgaktivitet.

Bemanning

Verksamheten är bemannad dygnet runt. Varje våning har sin egen omvårdnadspersonal. Verksamhetschefen leder och samordnar insatserna. Tillgång till sjuksköterska finns dygnet runt och läkare besöker Björksätra varje vecka samt vid akuta behov. Det finns även tillgång till sjukgymnast och arbetsterapeut vid behov.
 Verksamhetschef finns på plats vardagar dagtid.

Vi som ansvarar för Björksätra vill  hälsa dig välkommen och hoppas att du ska trivas hos oss!

Kontaktuppgifter – Björksätra

Frösätrabacken 7 D
127 37 Skärholmen

Telefon: 08 – 580 047 20

Magnus Gustafsson
Verksamhetschef
telefon (dagtid vardagar): 08 – 580 047 13
e-post: magnus.gustafsson@kavatvard.se

Jessica Mattheisen                                                                                                       
Administration
telefon (dagtid vardagar): 08 – 580 047 17
e-post: jessica.matthiesen@kavatvard.se

Sjuksköterska
telefon (måndag-söndag): 08 – 58 00 47 40

Våning 2: 08 – 580 047 18
Våning 3: 08 – 580 047 25
Våning 4: 08 – 580 047 30
Våning 5: 08 – 580 047 35