Kavat vård | Verksamhetsbesök på Birger Jarl
Den bästa vården och omsorgen är den du väljer själv.
vård, omsorg, äldreboende, gruppboende
22068
post-template-default,single,single-post,postid-22068,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-1.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.3,vc_responsive
 

Verksamhetsbesök på Birger Jarl

Birger Jarl har idag haft besök av representanter från moderaternas Socialkommitté. De berättade att de hört så mycket gott om Kavat Vård och därför gärna ville göra ett besök. Moderaterna arbetar just nu med att förnya sin social- och äldrepolitik.

Efter en kort presentation visade verksamhetschef på Birger Jarl Anette Zippis representanterna till våning 4, där de möttes av allsång framförd av boende och personal. Under rundvandringen berättade Anette om arbetet på de olika våningarna, vad personalen har för arbetsområden och vilka aktiviteter som erbjuds. Samtidigt som besökarna fick se den fina balkongen på våningen och en av lägenheterna.

Vidare fortsatte besöket på våning 7 där Anette tillsammans med Helena Rådberg (VC VD) och Sanna von Axelson (Biträdande verksamhetschef) berättade mer om Kavat Vård och svarade på frågor. Socialkommittén undrade bland annat hur Kavat Vård tror att äldreomsorgen kommer att utvecklas i framtiden. Anette berättade om Kavat Vårds arbete med att utveckla teknik för såväl boende som personal. Såsom att man börjat använda en mobilapplikation för att enkelt kunna signera via mobilen när man ger medicin. Hon berättade också om det nya boendet med teknikprofil som Kavat Vård planerar. Där kommer det bland annat att finnas hitech- toaletter som sköter rengöring och torkning av den boende vid toalettbesöket. Kavat Vård tror att den tekniska utvecklingen kommer att bli allt viktigare inom äldreomsorgen i framtiden, för att underlätta vårdarbetet och skapa en större självständighet hos de boende.

Besöket av socialkommittén var kort men givande. Det var mycket uppskattat att få visa och berätta mer om hur Kavat Vård arbetar, då ett besök säger mycket mer än statistik och papper.