Kavat Vård certifierade enligt CovidClean™

Kavat Vård certifierade enligt CovidClean.
Kavat Vård först ut i Sverige att certifiera äldreboenden enligt CovidClean™. Vi kan härmed påvisa att vi uppfyller standarden för en smittsäker miljö.

CovidClean™

Vi kan med stolthet berätta att Kavat Vård är först med att certifiera äldreboenden enligt CovidClean™. Certifieringen utfördes av det internationella och oberoende certifieringsföretaget Safe Cert Group, som utvecklat standarden CovidClean™ i syfte att granska hur äldreboenden arbetar för att skapa en smittsäker miljö.

Först ut att certifieras var äldreboendet Persikan i Akalla. Nu planerar vi att gå vidare för att certifiera också de övriga, hälsar Elisabet Keussen, vd på Kavat Vård. 

– När vi på Kavat Vård fick höra talas om Safe Cert Group, som utvecklat standarden CovidClean™ , blev vi genast väldigt nyfikna. Vi ville gärna granskas av en kritisk, oberoende part och förhoppningsvis få ett kvitto på gott smittskyddsarbete, berättar vd Elisabet Keussen.

Kvitto på gott smittskyddsarbete

Efter att ha svarat på ett stort antal frågor både skriftligen och muntligen, kring verksamhetens rutiner rörande t.ex. kohortvård, skyddsutrustning, tvätt och städ samt granskats av en auditör på plats, kunde verksamhetschef Salar Amjadi med medarbetare på Persikans äldreboende i Akalla, stolt ta emot certifikatet för CovidClean™.

– Vi drabbades hårt våren 2020, men har inte haft en enda covid-19 smittad boende sedan maj förra året. Nu firar vi 12 smittfria månader med vår CovidClean™certifiering, avslutar verksamhetschef Salar Amjadi glädjestrålande.

– Genom att CovidClean™certifiera äldreboendena säkerställs inte bara en efterlevnad av rutiner för att minska smittspridning, utan certifieringen ger även en trygghet för boende, anhöriga och anställda. När vi certifierade Persikan var det glädjande att se en verksamhet som gjort sin läxa. Vi såg ett äldreboende med bl a bra rutiner, god kunskap och tillräckligt med skyddsutrustning, ett tryggt äldreboende fyllt av glädje, säger Joachim Törngård, VD för Safe Cert Group.

Safe Cert

Safe Cert Group är idag verksam i mer än 70 länder och 170 städer världen över och har sedan 2001 certifierat verksamheters säkerhet. När pandemin bröt ut såg man att det fanns ett behov för verksamheterna att, av en oberoende part, få även sin efterlevnad av rutiner för att minska smittspridning certifierad. En av de verksamheter man certifierar är äldreomsorgen, som drabbats mycket hårt av pandemin. CovidClean™ certifieringen baseras på WHO:s och CDC:s (Centers for Decease Control and Prevention) rekommendationer och har även kvalitetsgranskats av en av världens ledande professorer inom klinisk virologi.

Läs mer om Safe Cert Group.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Läs mer om CovidClean här >>

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att du fortsätter att använda våra tjänster förutsätter vi att du godkänner detta.