Kavat Vård välkomnar snabbtester

snabbtest covid-19.
Kavat Vård är mycket positiva till att Staten nu öppnar upp för användningen av så kallade snabbtester av covid-19.

Kavat Vård är mycket positiva till att Staten nu tillåter användningen av så kallade snabbtester i känsliga miljöer som t.ex. ett äldreboende. För att minska pandemins framfart i samhället och skydda de äldre som valt att bo hos oss på Kavat Vård, vill vi göra allt vi kan.

Staten uppdrar åt Regionerna att genomföra testningen. I väntan på att Region Stockholm öppnar upp för denna möjlighet, har Kavat Vård valt att köpa in egna tester, CE-märkta och godkända av Folkhälsomyndigheten. Vi använder snabbtesterna för särskilda personalgrupper och situationer som ett komplement till laboratorietester.

Ett snabbtest ger svar inom 15 minuter. Det är inte fullt lika träffsäkert som ett laboratorietest, men det bedöms ändå fånga om du är smittsam då du tar testet.

Vi tycker t.ex. att det är en bra idé att snabbtesta sjuksköterskor, som rör sig mellan våningar. Vid ett positivt svar, får medarbetaren omedelbart gå hem och komplettera med ett ”vanligt” PCR-test.

Utöver ovan vidtagna åtgärd har vi också omgående hörsammat Region Stockholms rekommendation den 14 december att använda munskydd och visir i alla situationer.  

Hur Kavat Vård arbetar i den pågående pandemin

Även i Covid-19-pandemin arbetar Kavat Vård med säker och trygg omsorg.
Tydliga riktlinjer, rutiner, utrustning, engagerade medarbetare och närvarande chefer.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Läs mer om CovidClean här >>

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att du fortsätter att använda våra tjänster förutsätter vi att du godkänner detta.