Lägesrapport Corona (Covid-19)

Elisabet berättelse om Kavat Vård.
Kavat Vårds vd, Elisabet Keussen, berättar om läget kring coronaviruset (Covid-19) i oktober 2020 och välkomnar säkra, trygga besök.

-Vi har nu i mitten av oktober ingen som är covid-19-smittad och har inte haft sedan slutet av maj. Det är vi naturligtvis jätteglada över men också väldigt ödmjuka inför att det är en situation som kan förändras, berättar Elisabet Keussen.

Kavat Vård är måna om att ge information om bekräftade sjukdomsfall på boendena.

-Vi tar alltid kontakt, självklart med den som är smittad och dess närstående, men också alla de som bor på den våningen och därefter informerar vi övriga närstående på det boendet. Vi tror på en transparent information, att det skapar trygghet. Och det har vi hållit oss till under hela pandemin, fortsätter Elisabet. 

Säkra rutiner för god hälsa

Om en medarbetare visar minst symptom, stannar hen hemma. Medarbetarna använder visir i all nära vård och omsorg. Händer tvättas och spritas ofta och regelbundet och arbetskläder byts ut minst en gång per dag, eller så fort det behövs.

Trygga och säkra besök

Från första oktober togs det tidigare besöksförbudet bort, på Sveriges äldreboenden. Ett efterlängtat beslut. 

-Vi är ju naturligtvis jätteglada över att de äldre får ta emot besök i sina lägenheter. Som de har väntat! säger Elisabet.

För att kunna erbjuda trygga och säkra möten ber Kavat Vård anhöriga att, innan besöket, slå en signal, för att kunna planera in besöken utan trängsel i hisshallar och likande. Då lägenheterna ofta är små, är det inte lämpligt med många besökare åt gången. Allt för att kunna följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer om avstånd.

Kavat Vård erbjuder visir till de besökare som önskar, och som vet med sig att de inte kommer att kunna hålla det rekommendera avståndet på två meter. Vi önskar även att närstående tvätta och spritar händerna.
På alla Kavat Vårds äldreboenden finns det fortfarande möjlighet att boka “pleximöten”, möten med en plexiglasskiva emellan närstående och boende. 

-Och sen självklart så uppmuntrar vi till promenader, att ses utomhus, avslutar Elisabet.

Välkomna!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Läs mer om CovidClean här >>

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att du fortsätter att använda våra tjänster förutsätter vi att du godkänner detta.