Börjes berättelse om Björksätra

Börje berättar om Kavat Vårds äldreboende Björksätra i Sätra.

“Det är så bra personal och trevliga människor så man kan inte annat än trivas här.” berättar Börje som bor på Kavat Vårds äldreboende Björksätra i Sätra.

Börje trivs på äldreboendet Björksätra. Han är pigg och deltar i samtliga av boendets aktiviteter. -Innan Coronan så har vi haft ett flertal utflykter med bussar och så vidare. Och det har varit väldigt trevligt. Och där kommer vi nära vattnet och naturen. Och vi kan gå på restaurang, som vanligt, berättar Börje.

På Björksätra har man en bra plan för aktiviteter. Här finns en aktivitetsansvarig som planerar aktiviteterna veckovis, utifrån de boendes önskemål och intressen. Just nu är bingo, bowling, kaffe med prat, frågesport och sittgympa populärt. Och Börje, han missar inte en aktivitet.

– Jag deltar i samtliga aktiviteter som finns här. Jag tycker bäst om att bowla.

Helgerna firas in varje fredag eftermiddag med en egen aktivitet av festlig karaktär; fredagsdrinken.

– Fredagsdrinken är någonting som ställer till med väldig tillfredsställelse. Ja, det är en pärla, alltså. 

Det är något som är väldigt viktigt tycker vi, berättar Börje. Björksätra är ett så kallat somatiskt boende. Här finns även lägenheter för korttidsvistelse. Verksamheten erbjuder all-inclusive. Det innebär att man som boende utan extra kostnad kan välja att flytta in i en smakfullt grundmöblerad lägenhet, vilket gör det lättare att kunna flytta in.

Läs mer om CovidClean här >>

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att du fortsätter att använda våra tjänster förutsätter vi att du godkänner detta.