Man ska vara nyfiken

Nellies berättelse om Kavat Vård.

Sjuksköterskan Nellie Andersson har lång erfarenhet av att arbeta inom omsorg och på Kavat Vård. Hon är mycket positiv till välfärdstekniken som finns i företaget.

Nellie har 43 års erfarenhet av att jobba inom vård och omsorg. De senaste åtta åren har hon jobbat på Kavat Vård och varit med och sett hur den nya välfärdstekniken införts på boendena. Den tekniska utvecklingen har bidragit på olika sätt som både ökar säkerheten och välbefinnandet för medarbetare och boende.

-Välfärdsteknik… Ja, det har ju kommer de sista åren mer och mer. Och jag då, som har jobbat
väldigt länge, tycker att det är jättebra. Det har ju förenklat vården och säkrat vårt arbete mycket mera. Både för oss, personal, och boende, menar Nellie.

Inom Kavat Vård används exempelvis digital läkemedelssignering och rörelselarm inne hos de boende. Dessa två exempel bidrar till säker läkemedelsutgivning och att de boende kan få vara på sitt rum i lugn och ro utan att behöva bli störda. Kavat Vård har även använt digitala terapikatter som kan ha lugnande effekt på dem med en demenssjukdom. 

-De är uppskattade faktiskt just av dem som har kommit ganska långt i sin demens. Som behöver ha den här lite tryggheten, någonting att hålla på med. Då den här robotkatten, den spinner ju och den rör ju på sig lite grand och så. Den är ganska trevlig faktiskt. Om jag blir gammal och så, då vill jag nog ha en liten robotkatt, säger Nellie.

Kanske är det kombinationen av att Kavat Vård är ett relativt litet företag med snabba beslutsvägar och att företaget är positiva till införandet av välfärdsteknik, som gör att Nellie trivs så bra.

– Det är ett trevligt företag helt enkelt. Man ska ju vara nyfiken, lite modig och pålitlig, om man jobbar så här. Jag har ju varit här i åtta år så jag trivs nog ganska bra, säger Nellie.

Läs mer om CovidClean här >>

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att du fortsätter att använda våra tjänster förutsätter vi att du godkänner detta.