Anhöriga och besök

Vårt ansvar är att skapa förutsättningar för trygga och säkra möten.  Ditt ansvar är att följa de rekommendationer som finns (tvätta händerna, hålla avstånd och stanna hemma om du är sjuk).  

Besöksförbud med anledning av coronaviruset

Folkhälsomyndigheten beslutade den 11 januari att det tillfälliga besöksförbudet förlängs till och med 2 februari 2021. Förbudet berör alla Kavat Vårds äldreboenden.
Läs hela nyheten >>

Vid besök erbjuder vi följande mötesformer:  

Vårt ansvar är att skapa förutsättningar för trygga och säkra möten.  Ditt ansvar är att följa de rekommendationer som finns (tvätta händerna, hålla avstånd och stanna hemma om du är sjuk).  För att vi ska kunna hålla avstånd behöver vi hjälpas åt så att det inte riskerar att bli för många som träffas samtidigt.

  • Promenader. Att träffas ute är något vi förordar och du är varmt välkommen att ta din nära och kära på promenad.  
  • Pleximöten. De som fortsatt önskar är välkomna att boka så kallade ”pleximöten”.  
  • Besök i lägenheten. Då flera bor på samma våningsplan och vi vill kunna följa rekommendationerna vill vi att besök sker i din närståendes lägenhet. För att kunna hålla rekommenderat avstånd föreslår vi att ni inte är fler än två besökare per tillfälle. Vi ber dig vänligen också att stämma av när du planerar att komma.  

Vid besök i verksamheten:

  • Personal möter upp vid hissen när du kommer och följer dig tillbaka när besöket är klart.  
  • I din närståendes lägenhet finns möjlighet att tvätta händerna när du kommer och när du går  
  • Om du inte vill/kan hålla fysiskt avstånd, får du låna ett visir.  
  • Ta jättegärna med en fikakorg! Be annars personalen ställa in fika inför besöket. Du kan tyvärr inte hämta kaffe själv i köket.  
  • Om du behöver hjälp eller har frågor, ber vi dig som vanligt att ringa på larmet.  

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att du fortsätter att använda våra tjänster förutsätter vi att du godkänner detta.