Aktiviteter

Vårt mål är att det ska finnas en aktivitet för dig att se fram emot varje dag. Kanske en konsert, provsmakning eller ett härligt fotbad i din egen lägenhet? 

Aktiviteter på Kavat Vårds äldreboenden.

Aktiviteter - en del av vardagen

För att främja ditt välmående och välbefinnande, bjuder vi in till fysisk, mental och social stimulans. Vissa aktiviteter sker på din egen våning med dina grannar, andra är gemensamma för hela äldreboendet. En tredje typ är individuell, enbart för dig, med din kontaktman.

Vanliga aktiviteter på våningen är t ex sång, dans, gymnastik, promenader, frågesport eller filmvisning. Vi firar födelsedagar och alla högtider som kräftpremiären, Nobel, Jul- och nyårsafton.

Vissa aktiviteter erbjuds alla på boendet. Det kan vara musikframträdanden, föreläsningar och studiecirklar (se nedan). Ibland är det något som vi vet lockar många, ibland är det något som några få uppskattar desto mer som t ex surströmmingsskivan.

Din så kallade egentid, den timme varje vecka som du fritt disponerar över, planerar du in med din kontaktman efter dina önskemål. Det kan vara allt från att få handmassage, lösa korsord till att gå på café. Du har alltid möjlighet att komma ut i friska luften varje dag.

Ditt hem - din borg

Du deltar i de aktiviteter du önskar och tar emot besökare till ditt hem. Vi som hjälper dig, har respekt för att vi är i ditt hem. Hos oss har du ett flertal grannar i samma generation att samtala med vid måltiderna. Du bjuds in att delta i aktiviteter som berikar ditt liv. Du bestämmer vilka som är välkomna att besöka dig och när. Självklart kan du bjuda hem dina kära på kalas i ditt hem.

Vi som arbetar på boendet är besökare i ditt hem. Vi arbetar med respekt och knackar på och inväntar godkännande innan vi kliver på. Vi är lyhörda för dina behov och önskemål och anpassar oss för att du ska ha det så bra som möjligt.

Kavat Vård i samarbete med Medborgarskolan

Sedan 2017 samarbetar Kavat Vård med Medborgarskolan. Under ledning av en professionell pedagog från Medborgarskolan får du som bor på Kavat Vårds äldreboenden möjlighet att delta i studiecirklar. Där kan du exempelvis kan få lära dig att måla, binda blommor, spela teater, yoga, sjunga eller lära dig om filmhistoria.”

Varför har ni detta samarbete?

– Många äldre är rädda för den dag då de eventuellt måste flytta till ett äldreboende. Jag vill gärna bidra till att väcka hopp och skapa trygghet i denna stora livsomställning. Samarbetet med Medborgarskolan är ett bidrag till det som jag är väldigt stolt över, berättar Elisabet Keussen, VD på Kavat Vård.

Vad vill ni att studiecirklarna ska bidra till för deltagarna?

– Vi vill göra allt för att man ska få vara en egen individ på äldreboendet och inte reduceras
till ett kollektiv. Att få välja vilken studiecirkel man vill delta i är också en pusselbit i det
arbetet. När det är svårt att ta sig ut i samhället, flyttar det in hos oss i form av
Medborgarskolan, avslutar Elisabet.

För att läsa om vårt samarbete med Medborgarskolan, klicka här.

Om Kavat Vård

Telefon: 08-580 047 00  
Epost: info@kavatvard.se

Postadress: 
Kavat vård AB
Box 195 16
104 32 Stockholm

Besöksadress:
Birger Jarlsgatan 91,
104 32 Stockholm

Gratis flytthjälp

Just nu erbjuder vi gratis hjälp med inflytt

Vi säger aldrig nej!

Vi hjälper dig med flytten och att komma i ordning i din nya lägenhet.
Läs Mer
Läs mer om CovidClean här >>

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att du fortsätter att använda våra tjänster förutsätter vi att du godkänner detta.