Om oss

Vår värdegrund, vår verksamhetsidé och våra ägare

Kavat Vård är ett  vård- och omsorgsföretag som erbjuder högkvalitativ heldygnsomsorg, anpassad och utformad för äldre. Kunderna är äldre personer med rätt att välja boende. Kavat Vård AB grundades 2006 och verkar i Stockholmsområdet.

Alla våra äldreboenden har olika profiler som speglar en livsstil eller ett intresse. Några av våra mest kända boenden är det Persiska äldreboendet, Persikan, och vårt äldreboende med hotellkoncept, Brahem.  Kavats mål är att fortsätta utveckla vad vi kallar livsstilsboenden med olika profiler i Stockholms län.

VERKSAMHETSIDÉ

 

På Kavat Vård tycker vi att det är viktigt att den äldre får välja! Allt från vilket äldreboende, äldreboendets inriktning till vad som händer och sker i vardagen. Att de boende på Kavat Vårds äldreboenden har valt märks tydligt både vad gäller språk, kultur och innehåll i vardagen. Vi driver äldreomsorgens ”Hilton”, Brahem på östermalm, Birger Jarl med hotellkoncept i Vasastan, Björksätra ett sjukhem med ”all inclusive” i Skärholmen samt ett äldreboende med Spa-profil i Rimbo. Vi har även flera språk- och kulturprofilerade äldreboenden som  persiskt, arabiskt och ett för personer med rötter i latinamerika.

En del av vårt koncept är att de boende ska ha någonting att se fram emot varje dag.”

BÄRANDE IDÉER

 

Den boendes behov kommer i första hand. Vi finns till för de som bor hos oss och inte tvärtom. Varje satsad krona skall komma de äldre till del. Vi visar respekt för den enskildes egna val och behov av integritet. Vård, omsorg och service utformas med hög tillgänglighet, där vi erbjuder trygghet, inflytande, kontinuitet samt ett aktivt och meningsfullt liv. Klimatet på våra äldreboenden ska kännetecknas av hög service och vänligt bemötande. Närståendes förtroende är avgörande och de ska alltid känna sig välkomna och ges möjlighet att vara delaktiga, aktiva och bidra med sin kompetens. Vi säger inte nej, ryms inte önskemålen inom ramen för vårt offentliga åtagande erbjuder vi tilläggstjänster. Våra äldreboenden är boenden vi själva skulle välja.

PÅLITLIG

Hos oss kan du känna dig trygg. Vi håller vad vi lovar.

NYFIKEN

Vi vill lära känna dig. Hos oss ska du kunna fortsätta bestämma över hur du vill leva ditt liv.

Vi är nyfikna på våra medarbetares åsikter, kompetenser och drivkrafter. Hos oss söker alla aktivt information och uppmuntras att hitta nya infallsvinklar.

MODIG

Vi gillar att utmana oss själva och hitta lösningar. Hos oss får du vara kreativ och prova nya saker. Vi står upp för det vi kan och det vi tror på.

Vårt mod leder till engagemang och bidrar till utveckling. Vi säger inte nej utan hittar lösningar.

Vårt namn
VI DÖPTE VÅRT FÖRETAG EFTER SAGAN OM KAJSA KAVAT

Kavat Vård har fått sitt namn från sagan om Kajsa Kavat. Den lilla flickan, som när mormor bryter benet tar saken i egna händer, finner på råd och ställer sig på torget och säljer mormor polkagrisar. Alla vill handla av den lilla söta ”lilla torggumman”. Precis som sagans Kajsa Kavat ska vi på Kavat Vård finna på  råd och lösningar på alla möjliga problem samt leverera de bästa vård- och omsorgslösningarna, med en kärleksfull relation till ”mormor”

ÄGARE

DET ÄR VI SOM ÄGER KAVAT VÅRD

team_image
Vice VD / Ekonomichef

Helena Rådberg

Helena är ekonom som började karriären på ett nystartat vårdbolag där hon ansvarade för ekonomin. Därefter har hon arbetat med ekonomi och marknadsföring på två av de stora privata vårdbolagen. Helena valde att vara med i grundandet av Kavat Vård för att hon ville kunna styra hela ekonomiprocessen och vara med om att utveckla enkla verktyg och styrinstrument som inte stjäl tid från verksamheten. Därför är Kavat Vårds administrativa processer nära, personliga och småskaliga, precis som Kavats omsorgskoncept.

team_image
Leg läkare

Lars Brune

Lars är leg läkare och vårdföretagare sedan 1988. Grundare av Svensk Äldrevård AB och Svensk Hälsovård AB. Startat eller övertagit närmare 40 vårdcentraler över hela landet. Idag VD och grundare av Nötkärnan Vård och Omsorg, en serie medarbetarägda och högprofilerade vårdcentraler i Göteborg som innebär en omsvängning mot småskalighet och personlig närvaro, precis som i Kavat Vård. Lars bistår med stöd och råd av övergripande karaktär.

team_image
vice VD

Annika von Axelson

Annika är undersköterska som tidigt kom i kontakt med företagets grundare. Tillsammans skapade de flera framgångrika verksamheter både i kommunal, ideell och privat regi. Annika har under åren utbildat sig inom ledarskap och social omsorg. För Annika var det självklart att vara med och förverkliga drömmen om de äldreboenden vi själva skulle välja nu när de äldre gavs möjlighet att själva välja.

SAMARBETAR FÖR ETT LIVSLÅNGT LÄRANDE

Kavat Vård samarbetar sedan 2017 med Medborgarskolan. Under ledning av en professionell pedagog från Medborgarskolan erbjuds de äldre att delta i studiecirklar där de t ex får lära sig att måla, binda blommor, spela teater, yoga, sjunga eller lära sig om film.

 

Samarbetet syftar till att ge människorna på äldreboenden möjligheter att fortsätta utvecklas i ett livslångt lärande.

 

– Många äldre är rädda för den dag då de eventuellt måste flytta till ett äldreboende. Jag vill gärna bidra till att väcka hopp och skapa trygghet i denna stora livsomställning. Samarbetet med Medborgarskolan är ett bidrag till det som jag är väldigt stolt över, berättar Elisabet Keussen, VD på Kavat Vård.

 

– Vi värnar om den äldres rätt att välja. Självklart rätten att välja det äldreboende man tror passar bäst och inte bara bli placerad utifrån var det egna hemmet låg geografiskt. Men också rätten att välja hur man vill att dagen ska se ut. När vill jag gå upp, vad vill jag äta till frukost, hur många gånger vill jag duscha och komma ut m m. Vi vill göra allt för att man ska få vara en egen individ på äldreboendet och inte reduceras till ett kollektiv. Att få välja vilken studiecirkel man vill delta i är också en pusselbit i det arbetet. När det är svårt att ta sig ut i samhället, flyttar det in hos oss i form av Medborgarskolan, avslutar Elisabet.

 

För att läsa om vårt samarbete med Medborgarskolan, klicka här:

aktivitet på björksätra med medborgarskolan
VF_LOGO_SK_RGB_300

KVALITETSDEKLARATION FRÅN VÅRDFÖRETAGARNA

Kvalitetsdeklarerad verksamhet 2019

Kavat Vård är stolta medlemmar av Vårdföretagarna, som arbetar för att höja branschens anseende genom att värna om god affärssed och kvalitet i vård- och omsorgssektorn. Det saknas nationella principer för hur kvalitet ska mätas och redovisas.

Vård­företagarna vill vara föregångare på området och har därför tagit fram en kvalitetsdeklaration. Att kvalitetsdeklarera är att öppet redovisa verksamhetens kvalitetsarbete och resultat gentemot allmänheten, beställare och beslutsfattare. Det bygger förtroende och gör det lättare att välja rätt.

Kavat Vård var ett av de första företagen i äldreomsorgen att kvalitetsdeklarera och har gjort så varje år. Nu är vi godkända för 2019!

 

Vårt fina diplom ser du här

 

Vill du läsa kvalitetsdeklarationen? Då klickar du här

UTMÄRKELSER

Kavat Vård och Catharina Tavakolinia utsågs 2015 till årets företagare i Stockholm.

Utnämningen Årets Företagare Stockholms stad delas årligen ut till företag som är goda förebilder och inspirerar andra.

Ur juryns motivering:

”Årets företagare har sett en möjlighet till nytänkande och kvalitetsförbättring i en bransch som utmärks av stadig tillväxt och ökad efterfrågan. Det är en bransch där de traditionella producenterna har haft svårt att möta individuella behov p g a organisatorisk tröghet. Årets företagare har stått upp för sin idé och sin framtidstro trots motstånd från politiska krafter som tror att politisk detaljstyrning kan lösa alla problem.”

Fler utmärkelser som Kavat Vård tilldelats:

 

  • Äldreomsorgspriset 2014
  • Entrepreneur of the Year 2014
  • Gasellföretag (nr 4 i Stockholm) 2013
  • Årets Tjänsteutvecklare i Beautiful Business Award 2011
  • Kavat Vårds vd Catharina Tavakolinia utsågs 2011 till en av Sveriges Bråkigaste Kvinnor av Passion For Business.
Årets företagare i Stockholms stad 2015