Kavat vård | Om oss
Den bästa vården och omsorgen är den du väljer själv.
vård, omsorg, äldreboende, gruppboende
21491
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-21491,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.4,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Om oss

Vår värdegrund, vår verksamhetsidé och våra ägare

Kavat Vård är ett  vård- och omsorgsföretag som erbjuder högkvalitativ heldygnsomsorg, anpassad och utformad för äldre. Kunderna är äldre personer med rätt att välja boende. Kavat Vård AB grundades 2006 och verkar i Stockholmsområdet.

Alla våra äldreboenden har olika profiler som speglar en livsstil eller ett intresse. Några av våra mest kända boenden är det Persiska äldreboendet, Persikan, och vårt äldreboende med hotellkoncept, Brahem.  Kavats mål är att fortsätta utveckla vad vi kallar livsstilsboenden med olika profiler i Stockholms län.

VERKSAMHETSIDÉ

 

På Kavat Vård tycker vi att det är viktigt att den äldre får välja! Allt från vilket äldreboende, äldreboendets inriktning till vad som händer och sker i vardagen. Att de boende på Kavat Vårds äldreboenden har valt märks tydligt både vad gäller språk, kultur och innehåll i vardagen. Vi driver äldreomsorgens ”Hilton”, Brahem på östermalm, Birger Jarl med hotellkoncept i Vasastan, Björksätra ett sjukhem med ”all inclusive” i Skärholmen samt ett äldreboende med Spa-profil i Rimbo. Vi har även flera språk- och kulturprofilerade äldreboenden som  persiskt, arabiskt och ett för personer med rötter i latinamerika.

En del av vårt koncept är att de boende ska ha någonting att se fram emot varje dag.”

VÄRDEGRUND

 

Den boendes behov kommer i första hand. Vi finns till för de som bor hos oss och inte tvärtom. Varje satsad krona skall komma de äldre till del. Vi visar respekt för den enskildes egna val och behov av integritet. Vård, omsorg och service utformas med hög tillgänglighet, där vi erbjuder trygghet, inflytande, kontinuitet samt ett aktivt och meningsfullt liv. Klimatet på våra äldreboenden ska kännetecknas av hög service och vänligt bemötande. Närståendes förtroende är avgörande och de ska alltid känna sig välkomna och ges möjlighet att vara delaktiga, aktiva och bidra med sin kompetens. Vi säger inte nej, ryms inte önskemålen inom ramen för vårt offentliga åtagande erbjuder vi tilläggstjänster. Våra äldreboenden är boenden vi själva skulle välja.

PERSONLIG

Kavats vård är personligt utformad och präglas av omtanke och genuint intresse för äldre. Vi känner personligt engagemang och ansvar för kvaliteten, bemötandet och omsorgen. Kavats äldreboende är boende vi själva skulle välja.

NÄRA

Kavats företagsledning är aldrig långt borta. Ledningen är tillgänglig dygnet runt och deltar aktivt i arbetet ute i verksamheten.

SMÅSKALIG

I Kavat Vård ska den enskilde boende och medarbetaren alltid kunna göra sin röst hörd.

Vårt namn

 

VI DÖPTE VÅRT FÖRETAG EFTER SAGAN OM KAJSA KAVAT

Kavat Vård har fått sitt namn från sagan om Kajsa Kavat. Den lilla flickan, som när mormor bryter benet tar saken i egna händer, finner på råd och ställer sig på torget och säljer mormor polkagrisar. Alla vill handla av den lilla söta ”lilla torggumman”. Precis som sagans Kajsa Kavat ska vi på Kavat Vård finna på  råd och lösningar på alla möjliga problem samt leverera de bästa vård- och omsorgslösningarna, med en kärleksfull relation till ”mormor”

Vad kännetecknar en Kajsa Kavat?

 

Alla medarbetare i Kavat Vård har ett ”kavat” förhållningssätt, där varje möte är ett ”sanningens ögonblick”.

 

Vi är modiga, nytänkande och visar handlingskraft.

 

Vi har närvarande, engagerade, synliga ledare som deltar aktivt i vården.

 

Nya idéer uppmuntras och utvärderas och många förverkligas.
Vi är kreativa och hittar lösningar för att möta individuella behov.

 

Här är ingenting omöjligt! Vi säger aldrig nej, och vi vågar prova nya idéer och förslag för att lösa varje uppkommen situation.

 

Att de äldre och närstående väljer ett Kavat boende är grunden för vår verksamhet. Vi ger omsorg med hög kvalitet där alla känner och tar ansvar.

 

På Kavat är vi kända för att, utöver kunskap och kompetens, alltid ha ett vänligt bemötande. ”Vi står på tå” och handplockar de bästa cheferna för att lyckas.

 

Vårt mål är att varenda timme i verksamheten ska komma den boende till del.

ÄGARE

DET ÄR VI SOM ÄGER KAVAT VÅRD

team_image
Vice VD / Ekonomichef

Helena Rådberg

Helena är ekonom som började karriären på ett nystartat vårdbolag där hon ansvarade för ekonomin. Därefter har hon arbetat med ekonomi och marknadsföring på två av de stora privata vårdbolagen. Helena valde att vara med i grundandet av Kavat Vård för att hon ville kunna styra hela ekonomiprocessen och vara med om att utveckla enkla verktyg och styrinstrument som inte stjäl tid från verksamheten. Därför är Kavat Vårds administrativa processer nära, personliga och småskaliga, precis som Kavats omsorgskoncept.

team_image
Leg läkare

Lars Brune

Lars är leg läkare och vårdföretagare sedan 1988. Grundare av Svensk Äldrevård AB och Svensk Hälsovård AB. Startat eller övertagit närmare 40 vårdcentraler över hela landet. Idag VD och grundare av Nötkärnan Vård och Omsorg, en serie medarbetarägda och högprofilerade vårdcentraler i Göteborg som innebär en omsvängning mot småskalighet och personlig närvaro, precis som i Kavat Vård. Lars bistår med stöd och råd av övergripande karaktär.

team_image
vice VD Drift

Annika von Axelson

Annika är undersköterska som tidigt kom i kontakt med företagets grundare. Tillsammans skapade de flera framgångrika verksamheter både i kommunal, ideell och privat regi. Annika har under åren utbildat sig inom ledarskap och social omsorg. För Annika var det självklart att vara med och förverkliga drömmen om de äldreboenden vi själva skulle välja nu när de äldre gavs möjlighet att själva välja.

UTMÄRKELSER

ÅRETS FÖRETAGARE I STOCKHOLM 2015

Kavat Vård och Catharina Tavakolinia har utsetts till årets företagare i Stockholm 2015.

Utnämningen Årets Företagare Stockholms stad delas årligen ut till företag som är goda förebilder och inspirerar andra.

 

Ur juryns motivering:

”Årets företagare har sett en möjlighet till nytänkande och kvalitetsförbättring i en bransch som utmärks av stadig tillväxt och ökad efterfrågan. Det är en bransch där de traditionella producenterna har haft svårt att möta individuella behov p g a organisatorisk tröghet. Årets företagare har stått upp för sin idé och sin framtidstro trots motstånd från politiska krafter som tror att politisk detaljstyrning kan lösa alla problem.”

Fler utmärkelser som Kavat Vård tilldelats:

 

  • Äldreomsorgspriset 2014
  • Entrepreneur of the Year 2014
  • Gasellföretag (nr 4 i Stockholm) 2013
  • Årets Tjänsteutvecklare i Beautiful Business Award 2011
  • Kavat Vårds vd Catharina Tavakolinia utsågs 2011 till en av Sveriges Bråkigaste Kvinnor av Passion For Business.
Årets företagare i Stockholms stad 2015