Bejtona – äldreboende Akalla

Kavat Vård Bejtona är ett äldreboende med arabisk profil i Akalla. Vår personal talar arabiska och kan din kultur. Vi har egen kock som lagar mat du är van vid.

Kavat Vård Bejtona är ett äldreboende med arabisk profil i Akalla. Vår personal talar arabiska och kan din kultur. Vi har egen kock som lagar mat du är van vid.

Film från Bejtona äldreboende.
Spela videoklipp

Att besöka Bejtona, ett arabiskt profilboende för äldre med biståndsbeslut, är som att göra en kort resa mycket långt bort. Vattenpipa, mat med inslag från mellanöstern, arabisk musik, frukt, nybryggt te och bakelser.

På Bejtona påminns du om hemlandet. Du kan vila i ditt modersmål och umgås med andra som talar samma språk. Medarbetarna talar arabiska och har förståelse för kulturen. Språket, maten, musiken och gemenskapen skapar trygghet.

Livet på Bejtona

Mat och måltider är äldreomsorg på Kavat Vårds äldreboenden.Mat och dryck är en viktig del av dagen, inte minst för dem som bor på Bejtona. Vi har en egen kock som lagar all mat, enligt våra boendes önskemål. Vi erbjuder de mest uppskattade svenska rätterna såväl som de arabiska som våra boende är vana vid sedan uppväxten. Te finns tillgängligt dygnet runt och vi njuter ofta av frukt och fika.

Här får du det bästa av två världar; både de arabiska och svenska högtidernas maträtter serveras. Vi grillar ofta. 

Läs mer om mat och måltider här.

Aktiviteter är äldreomsorg på Kavat Vårds äldreboenden.På Bejtona är det liv och rörelse. Våra boende är sociala och uppskattar fest, går gärna hem till varandra och dricker te, umgås på balkongen och njuter av musik och dans. Vi firar alla svenska och arabiska högtider- vilket ger dubbelt upp av festligheter. 

Du kan även delta i t.ex. bingo, sittgymnastik, poesiläsning och promenader i området.
(Vi bjuder på deltagande i studiecirklar via samarbete med Medborgarskolan).

Läs mer om våra aktiviteter här.

Hos oss får du hjälp dygnet runt. Våra undersköterskor svarar på larm inom fem minuter. Vi har sjuksköterskor på plats alla dagar i veckan. På kvällar och nätter kan en sjuksköterskepatrull enkelt tillkallas vid behov. Arbetsterapeut och sjukgymnast/fysioterapeut finns på överenskomna dagar varje vecka.
Boendet har en namngiven läkare via Region Stockholm.

Läs mer om våra medarbetare här.

Vi erbjuder tilläggstjänster, som kompletterar vårt offentliga uppdrag. Vi säger aldrig nej, utan försöker alltid tillgodose dina önskningar och behov.

Läs mer om våra tilläggstjänster här.

Kontakta Bejtona

Verksamhetschef
Salar Amjadi
Tel: 08-580 047 10
Epost: salar.amjadi@kavatvard.se

Kontakt - Bejtona

Bemanning och administration
Justine Andersson
Bitr. verksamhetschef
Tel: 08-580 047 11
Epost: justine.andersson@kavatvard.se

Sjuksköterska
Tjänstgörande Ssk
Tel: 08-580 076 78
Epost: bejtona.ssk@kavatvard.se

Besök Bejtona

Besöksadress
Kottbygatan 5,
164 74 Kista 

Vi finns här för dig!

Inga frågor är för stora eller för små…

Kostnadsfri inflytt

Just nu erbjuder vi kostnadsfri inflytt på alla våra boenden

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att du fortsätter att använda våra tjänster förutsätter vi att du godkänner detta.