Persikan – äldreboende Akalla

Kavat Vård Persikan är ett äldreboende med egen kock i Akalla för dig med rötter i Iran. Här kan du tala ditt modersmål. Hos oss händer alltid något; musik, dans och trevlig samvaro.

Att besöka Persikan, vårt persisktalande äldreboende i Akalla, är som att göra en kort resa mycket långt bort. Vattenpipa, mat med inslag från mellanöstern, persisk musik och nybryggt te dygnet runt. På Persikan får du en känsla av att komma ”hem” till Iran. Du kan vila i ditt modersmål och umgås med andra som talar samma språk. 

Medarbetarna talar persiska och förstår kulturen. Språket, maten, musiken och gemenskapen skapar trygghet.

Safe Care Home, CovidClean.

Certifierat enligt CovidClean™

Persikan kan härmed påvisa att de uppfyller standarden för en smittsäker miljö.

Läs mer om CovidClean här >>.

En stor del av dagen kretsar kring mat och dryck, inte minst för dem som bor på Persikan. Vi har en egen kock som lagar all mat, enligt våra boendes önskemål. Vi erbjuder de mest uppskattade svenska rätterna såväl som den mat våra boende vuxit upp med. Vi njuter ofta av frukt, nybryggt te och bakelser.

De persiska och svenska högtiderna uppmärksammas med traditionella maträtter. Vi sitter ofta ute på balkongerna och grillar.

Läs mer om mat och måltider här.

På Persikan, vårt persisktalande äldreboende, uppskattas musik, dans, sång, fest och fika. Hos oss kan du röka vattenpipa och njuta av sång och musik. Här får du det bästa av två världar då alla svenska och persiska högtider firas, vilket bidrar med aktivitet, liv och rörelse. Dessutom erbjuder vi bingo, sittgymnastik, poesiläsning, promenader i närområdet med mera.

Vi bjuder på deltagande i studiecirklar för ett livslångt lärande. 

Läs mer om våra aktiviteter här.

Hos oss får du hjälp dygnet runt. Våra undersköterskor svarar på larm inom fem minuter. Vi har sjuksköterskor på plats alla dagar i veckan. På kvällar och nätter kan en sjuksköterskepatrull enkelt tillkallas vid behov. Arbetsterapeut och sjukgymnast/fysioterapeut finns på överenskomna dagar varje vecka.
Boendet har en namngiven läkare via Region Stockholm. 

Läs mer om våra medarbetare här.

Vi erbjuder tilläggstjänster, som kompletterar vårt offentliga uppdrag. Vi säger aldrig nej, utan försöker alltid tillgodose dina önskningar och behov. 

Läs mer om våra tilläggstjänster här.

Verksamhetschef
Salar Amjadi
Tel: 08-580 047 10
Epost: salar.amjadi@kavatvard.se

Bitr. verksamhetschef
Justine Andersson
Telefon: 08-580 047 11
Epost: justine.andersson@kavatvard.se

Sjuksköterska
Tjänstgörande Ssk
Telefon: 08-408 854 60
Epost: persikan-bejtona.ssk@kavatvard.se

Adress
Kottbygatan 5,
164 74 Kista
Öppna karta

Senaste nytt från Persikan

Kvalitet på individnivå!

Våra uppdragsgivare följer regelbundet upp alla verksamheter man har avtal med. Under perioden januari – oktober 2021 har Stockholms stad frågat de som bor hos oss på Persikan vad man tycker om boendet.

Vi fick fina resultat på alla frågor! Eftersom vi lägger stor vikt vid god mat med egen kock och en trevlig måltidsmiljö, blev vi otroligt glada och stolta över att 100% alltid är nöjda med maten och måltidssituationen!

Nobelmiddag på Kavat Vård.

Festmåltid till Nobels ära

Nobeldagen är en stor händelse runt om i hela världen. Eftersom vi värnar om traditioner och måltider därtill, ville vi förstås fira Nobeldagen i sin hela prakt.

”Hej Idag besökte jag min faster på persikan, trodde inte att stället var äldreboende . Det ser ut som 5 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ hotell. Fantastisk upplevelse , trevliga kärleksfulla personal. Tack Sverige för att ni bryr om våra gamla, tack ni som bygger så fin plats 🙏🏻🙏🏻🙏🏻 Min tacksamhet till Sverige.❤️❤️❤️”

Mina Shahrokni

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Våra äldreboenden

Vård och omsorg

Gratis flytthjälp

Just nu erbjuder vi gratis hjälp med inflytt

Vi säger aldrig nej!

Vi hjälper dig med flytten och att komma i ordning i din nya lägenhet.
Läs Mer

Telefon: 08-580 047 00  
Epost: info@kavatvard.se

Postadress: 
Kavat vård AB
Box 195 16
104 32 Stockholm

Besöksadress:
Birger Jarlsgatan 91,
104 32 Stockholm

Läs mer om CovidClean här >>

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att du fortsätter att använda våra tjänster förutsätter vi att du godkänner detta.