Persikan – äldreboende Akalla

Kavat Vård Persikan är ett äldreboende med egen kock i Akalla för dig med rötter i Iran. Här kan du tala ditt modersmål. Hos oss händer alltid något; musik, dans och trevlig samvaro.

Kavat Vård Persikan är ett äldreboende med egen kock i Akalla för dig med rötter i Iran. Här kan du tala ditt modersmål. Hos oss händer alltid något; musik, dans och trevlig samvaro.

Kavat Vård äldreboende Persikan, Akalla Stockholm.
Spela videoklipp

Att besöka Persikan, vårt persisktalande äldreboende i Akalla, är som att göra en kort resa mycket långt bort. Vattenpipa, mat med inslag från mellanöstern, persisk musik och nybryggt te dygnet runt. På Persikan får du en känsla av att komma ”hem” till Iran. Du kan vila i ditt modersmål och umgås med andra som talar samma språk. 

Medarbetarna talar persiska och förstår kulturen. Språket, maten, musiken och gemenskapen skapar trygghet.

Livet på Persikan

Mat och måltider är äldreomsorg på Kavat Vårds äldreboenden.En stor del av dagen kretsar kring mat och dryck, inte minst för dem som bor på Persikan. Vi har en egen kock som lagar all mat, enligt våra boendes önskemål. Vi erbjuder de mest uppskattade svenska rätterna såväl som den mat våra boende vuxit upp med. Vi njuter ofta av frukt, nybryggt te och bakelser.

De persiska och svenska högtiderna uppmärksammas med traditionella maträtter. Vi sitter ofta ute på balkongerna och grillar.

Läs mer om mat och måltider här.

Aktiviteter är äldreomsorg på Kavat Vårds äldreboenden.På Persikan, vårt persisktalande äldreboende, uppskattas musik, dans, sång, fest och fika. Hos oss kan du röka vattenpipa och njuta av sång och musik. Här får du det bästa av två världar då alla svenska och persiska högtider firas, vilket bidrar med aktivitet, liv och rörelse. Dessutom erbjuder vi bingo, sittgymnastik, poesiläsning, promenader i närområdet med mera.

Vi bjuder på deltagande i studiecirklar för ett livslångt lärande. 

Läs mer om våra aktiviteter här.

Hos oss får du hjälp dygnet runt. Våra undersköterskor svarar på larm inom fem minuter. Vi har sjuksköterskor på plats alla dagar i veckan. På kvällar och nätter kan en sjuksköterskepatrull enkelt tillkallas vid behov. Arbetsterapeut och sjukgymnast/fysioterapeut finns på överenskomna dagar varje vecka.
Boendet har en namngiven läkare via Region Stockholm.

Läs mer om våra medarbetare här.

Vi erbjuder tilläggstjänster, som kompletterar vårt offentliga uppdrag. Vi säger aldrig nej, utan försöker alltid tillgodose dina önskningar och behov.

Läs mer om våra tilläggstjänster här.

Kontakta Persikan

Verksamhetschef
Salar Amjadi
Tel: 08-580 047 10
Epost: salar.amjadi@kavatvard.se

Kontakt - Persikan

Bemanning och administration
Justine Andersson
Bitr. verksamhetschef
Telefon: 08-580 047 11
Epost: justine.andersson@kavatvard.se

Sjuksköterska
Tjänstgörande Ssk
Telefon: 08-480 854 60
Epost: persikan-bejtona.ssk@kavatvard.se

Besök Persikan

Besöksadress
Kottbygatan 5,
164 74 Kista 

Vi finns här för dig!

Inga frågor är för stora eller för små…

Kostnadsfri inflytt

Just nu erbjuder vi kostnadsfri inflytt på alla våra boenden

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att du fortsätter att använda våra tjänster förutsätter vi att du godkänner detta.