Vilobacken – äldreboende Tensta

Kavat Vård Vilobacken, är ett demensboende i Spånga Tensta. Här kan du välja att utan extra kostnad flytta in i en smakfullt möblerad lägenhet – det kallar vi all-inclusive. Här finns också ett antal platser för korttidsboende. 

Kavat Vård Vilobacken, är ett demensboende i Spånga Tensta. Här kan du välja att utan extra kostnad flytta in i en smakfullt möblerad lägenhet – det kallar vi all-inclusive. Här finns också ett antal platser för korttidsboende. 

Film från Vilobackens äldreboende.
Spela videoklipp

På vårt äldreboende i Spånga Tensta får du kvalificerad och individuellt anpassad vård, omsorg och service för dig med en demensdiagnos. Här kan du ”vila” i den du är och behöver inte anpassa dig efter oss. Vi är ofta ute i de vackra omgivningarna och kallar oss lite skämtsamt ”ur-och-skur-boende”.

Till Vilobacken kan du komma som du går och står. Här erbjuder vi all-inclusive, vilket innebär att du kan välja att flytta in i en smakfullt möblerad lägenhet utan extra kostnad om du vill. Lägenheterna är stora med riktigt kök och egen balkong. Korttidsenheten har en stor uteplats.

Livet på Vilobacken

Mat och måltider är äldreomsorg på Kavat Vårds äldreboenden.Mat och dryck har en central roll och är något vi lägger stor vikt vid. Vi beställer maten från en restaurang och lagar själva förrätter, efterrätter och bakar gärna läckerheter till dessert eller fikastunden. 

Måltiden ska vara vacker och vi dukar fint. Här ges möjlighet till en social och trevlig stund, men den som önskar kan självklart äta i sin egen lägenhet. Ofta fikar vi på våra stora balkonger. 

Läs mer om mat och måltider här.

Aktiviteter är äldreomsorg på Kavat Vårds äldreboenden.Vilobackens demensboende i Spånga satsar mycket på rörelse och utevistelse. Vi är lite av ett “ur- och –skur”-boende; går ofta promenader i våra vackra omgivningar och njuter av frisk luft på våra rymliga balkonger. 

Vi har bollsporter och hjärngympa genom olika typer av spel. I vårt aktivitetsrum målar vi och arbetar med olika material. Din lägenhet är stor. Här kan du kan ha middagar och fikastunder med nära och kära i ditt hem.

Läs mer om våra aktiviteter här.

Hos oss får du hjälp dygnet runt. Våra undersköterskor svarar på larm inom fem minuter. Vi har sjuksköterskor på plats alla dagar i veckan. På kvällar och nätter kan en sjuksköterskepatrull enkelt tillkallas vid behov. Arbetsterapeut och sjukgymnast/fysioterapeut finns på överenskomna dagar varje vecka.
Boendet har en namngiven läkare via Region Stockholm.

Läs mer om våra medarbetare här.

Vi erbjuder tilläggstjänster, som kompletterar vårt offentliga uppdrag. Vi säger aldrig nej, utan försöker alltid tillgodose dina önskningar och behov.

Läs mer om våra tilläggstjänster här.

Birgit ersatte den stora våningen på Östermalm med en tvårummare på Vilobacken i Tensta. “Här finns allt. Mat, personal jag känner och trevliga grannar.”

Birgits berättelse om Vilobacken.

Kontakta Vilobacken

Verksamhetschef
Rickard Säll
Tel: 08-580 047 08
Epost: rikard.sall@kavatvard.se

Kontakt - Vilobacken

Bemanning och administration
Arezou Farahi 
Tel: 08-580 047 98
Mobil: 076-540 47 98
Epost: arezou.farahi@kavatvard.se 

Sjuksköterska
Tjänstgörande Ssk
Tel: 08-580 047 74
Epost: vilobacken.ssk@kavatvard.se

Telefon till våningarna
Bottenvåningen Korttids: 08-580 047 80 
Våning 1 Vilobacken: 08-580 047 85 
Våning 2 Vilobacken: 08-580 047 90 
Våning 3 Vilobacken: 08-580 047 60 
Våning 4 Vilobacken: 08-580 047 64 

Besök Vilobacken

Besöksadress
Elinsborgsbacken 5,
163 64 Spånga

Vi finns här för dig!

Inga frågor är för stora eller för små…

Kostnadsfri inflytt

Just nu erbjuder vi kostnadsfri inflytt på alla våra boenden

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att du fortsätter att använda våra tjänster förutsätter vi att du godkänner detta.